Відмінність труб армованих алюмінієм та скловолокном

Сучасним матеріалом трубопроводу для водопостачання та опалення є поліпропілен. Він прийшов на заміну застарілої зараз технології виробництва трубопроводу з металу. ППР - це пластик з високим коефіцієнтом теплового розширення, досить еластичний і міцний. Матеріал має невелику масу, практично не піддається корозії та впливу хімічних речовин, екологічно безпечний. До основного його недоліку належить розширення матеріалу під дією високого тиску і високих температур, що може призвести до розшарування труби, здуття, а згодом розриву трубопроводу.

Для того, щоб не виникало подібних проблем поліпропіленові труби армують додатковими матеріалами, такими як скловолокно чи алюміній. Армування труби створює жорстку основу, яка не дає трубі в подальшому деформуватися і розширюватися. Виникає питання, чим же відрізняються види армування і який краще?

Армування труби алюмінієм - проклеювання фольги між шарами ППР. Товщина фольги може варіюватися від 0,1 до 0,5 мм. Надійність труби напряму залежить від використовуваного матеріалу, його розмірів і дотримання технології виробництва. Чим товстіший шар алюмінію, тим надійніше буде сама труба. Результатом неякісного з'єднання є розшарування склеєних шарів в процесі експлуатації. Вода, яка проходить по водопроводу, буде накопичуватися між стінками, що може спричинити за собою появу бульбашок на поверхні труби.

Процес виготовлення труби армованої скловолокном є зовсім іншим. Шари ППР і скловолокна сплавляються між собою, створюючи єдину і цілісну конструкцію. Такий вид має теплопровідність в рази менше, ніж труби армовані алюмінієм. Завдяки високим теплоізоляційними властивостями композиту такий трубопровід використовують для опалення приміщень (він витримує до 95 градусів за Цельсієм).

Різниця очевидна, поліпропіленові труби армовані скловолокном залишаються кращим варіантом для опалення та водопостачання. Трубопровід виробництва Blue Ocean має технічні характеристики, які гарантують надійність та якість.